Povodom jučerašnje sjednice Glavnog odbora SDA, na kojoj je u prvom redu sjedio u procesu “Respiratori” osuđeni Fadil Novalić, oglasili su se iz Naše stranke.

"Licemjerne su poruke odaslane sa sjednice Glavnog odbora SDA u kojima izražavaju navodnu brigu za državu i državne interese. Osuđenici na zatvor u prvim redovima poručuju da ne poštuju ni BiH ni pravosuđe. Zadatak propagande SDA je da se nad svima nama vodi neprestani, koncentrisani i profesionalno organizirani psihološki rat s ciljem da se podijeli bosanskohercegovačko društvo i zaustavi progres, a presuđeni kriminalci promovišu u nacionalne heroje", poručili su iz Naše stranke, u čijem vrhu sjede ubice djevojčice Džene Gađžun, zadovoljno se smješkaju i izbjegavaju pričati o tome jer im kvari imidž.

Da Naša stranka radi i gore stvari, pokazuje fotografija na njoj je Nihad Uk, nasljednik Edina Forte u fotelji sarajevskog kantonalnog premijera, nasmijan i "zagrljen" s Benjaminom Bejtovićem, visokim zvaničnikom Naše stranke.

To je nesretno dijete, Džena gadžun, operirano je u ordinaciji lažno nazvanoj poliklinika, koja je u vlasništvu Benjamina Bejtovića i njegove supruge Jasmine. Džena Gadžun je nakon operacije očnog kapka u Bejtovićevoj ordinaciji završila u komi, a nedugo nakon toga je preminula iako su ljekari sarajevskog KCUS-a učinili sve da je spase. Nakon njezine smrti u javnost su isplivale brojne pojedinosti neregularnog načina vođenja ordinacije u kojoj se nije smjelo obavljati operativne zahvate pod anestezijom.

Za smrt djevojčice sudi se ljekarima Suadu Rožajcu, Nini Jovanović i Jasmini Halimić, ali ne i vlasniku ordinacije Benjaminu Bejtoviću. On je, ipak, istaknuti član Naše stranke, jer ova stranka, da ovdje citiramo njihovo saopćenje “tetošeći svoje (presuđene) kadrove odavno normalizirala kriminal. To je ono što je najpogubnije za našu državu i društvo. Prestanite se rugati građanima ove zemlje".