Libanska milicija Hezbollah objavila je da su njeni vojni kapaciteti netaknuti u videu koji prikazuje veliki arsenal u rukama te naoružane organizacije, koja negira da su izraelska bombardiranja uništila velik dio njihovog arsenala.

U videu od 1,28 minuta pod naslovom "Naše mogućnosti su hiljadu puta bolje", grupa je pokazala desetke raketa i bespilotnih letjelica kojima upravljaju borci Hezbollaha, koji se pojavljuju odjeveni u vojne uniforme s prekrivenim licima.

Snimka uključuje slike glavnog zapovjednika Hezbollaha, Fuada Shukra, kojeg je Izrael ubio krajem jula, kao i generalnog sekretara organizacije, Hassana Nasrallaha, koji je također poginuo u masovnom izraelskom bombardiranju južnih predgrađa Beiruta krajem septembra.

Video završava s nekoliko boraca Hezbollaha koji ljube Kur’an i postavljaju rakete i dronove na bacače kako bi ih ispalili na Izrael.

Izrael tvrdi da je masovna kampanja bombardiranja u Libanu pokrenuta krajem septembra uspjela uništiti velik dio vojnih mogućnosti milicije, dok je Hezbollah više puta negirao te tvrdnje i čak pozvao na "strpljenje" u otkrivanju svog pravog arsenala.

"Želimo da znate da je ono što radimo minimum, kao dio plana za nastavak bitke, i prema našim razmatranjima, osmišljenim planovima i zahtjevima na terenu", rekao je broj dva Hezbollaha, Naim Qassem, 30. septembra nakon Nasrallahove smrti.