SAOPĆENJE ZA JAVNOST SEDMIČNOG LISTA "STAV"

Na web stranici sedmičnog lista “Stav”, u 17.57 sati 3. 2. 2023., objavljen je tekst “Ko štiti reisa Fejzića?: Zašto se šuti o aferama u Islamskoj zajednici Crne Gore”.

Tekst je objavljen u rubrici “Kolumne” pod imenom i sa slikom glavnog urednika Filipa Mursela Begovića. Obavještavamo javnost da navedeni tekst nije autorstvo redakcije “Stava” ni glavnog urednika Filipa Mursela Begovića te da je došlo do neovlaštenog ulaza (hakiranja) web stranice “Stava” nakon čega je navedeni tekst objavljen i podmetnut čitateljstvu.

Osuđujemo ovaj nedozvoljeni čin te izražavamo zabrinutost s obzirom na moguće političke motive počinitelja. Redakcija “Stava” se u potpunosti ograđuje od sadržaja ovog teksta.

Redakcija “Stava” se zbog ovih neugodnosti ispričava institucijama Islamske zajednice u Crnoj Gori, koja je pretrpjela najveću štetu. Ispričavamo se i članovima Islamske zajednice Crne Gore zbog uznemiravanja, kao i poštovanom reisu Rifat-efendiji Fejziću.

Sedmični list “Stav” nastavit će podržavati bošnjačke vjerske i nacionalne institucije u domovinskim zemljama i dijaspori. S institucijama Islamske zajednice Crne Gore imali smo odličnu saradnju, te se nadamo da će ona biti nastavljena u istom ili još boljem kapacitetu.

U ime redakcije sedmičnog lista “Stav”, Filip Mursel Begović, glavni urednik