Danijal Hadžović, doajen novinarstva iz Avazovog tornja, montažer afera, zagovornik obračunavanja s muslimanima po sisijevskim metodama, u trenucima dok ne piše o Bakiru Izetbegoviću, Sebiji Izetbegović, SDA i Islamskoj zajednici, u trenucima dok ne piše panegrike Nerminu Nikšiću, Draganu Čoviću i Elmedinu Konakoviću, fasciniran je bujnim poprsjem i “savršenim tijelom” hrvatske starlete Lidije Bačić.

Tako nas je ovaj novinarski sisojed u svojem aktuelnom tekstu na “Dnevnom Avazu” obavijestio da “nakon zimskih dana, sunce je konačno obasjalo naš region, a oni najhrabriji koji žive na obali su iskoristili priliku da se okupaju u moru“.

Očito da proljetna domaća zadaća za prvo pero „Avaza“ nije mogla proći ni bez erotskih observacija pa je svoj sadržajni tekst ubrzo zaključio veleumljem koje glasi: „Među njima je bila atraktivna Splićanka Lidija Bačić, koja nije propustila priliku da sa fanovima podijeli fotografiju svog savršenog tijela u kupaćem.“

Međutim, ovo nije kraj fiziološkim potrebama sisijevog adoranta jer mu je ubrzo vispreni čitatelj Adnan Bašić zamjerio što svoj intelektualni kapacitet troši na ženske atribute Lidije Bačić.

Prvo pero „Avaza“ zatim je izrazilo želju da svoj objekt žudnje konkretno zadovolji majkom Adnana Bašića, odnosno njezinim ženskim reproduktivnim organom kroz koje je rodila „seljačku glavu“ komentatora. No, doznajemo da mu gospođa Bašić neće moći pomoći pa mu ostaje da si pomogne skrolajući Instagramom hrvatske starlete.