Prema Ajnadžićevim riječima, jedan od razloga za trenutno loše stanje u Općinskom vijeću Centar jeste nezadovoljstvo radom i odnosom načelnika Srđana Mandića (Naša stranka) što prema Vijeću, što prema poslu za koji je izabran. Kritike zbog nerada aktuelne administracije sve teže padaju vijećnicima koji iz raznih razloga počinju da mijenjaju klubove, istupaju iz stranaka i slično...

Novih projekata, dodaje on, nema ni za lijeka nema, a godina mandata prođe.

“Izvještaj o izvršenju budžeta je nešto što uveliko zateže odnose unutar predstavničke i izvršne vlasti. Izvještaj treba i mora biti na sjednici Općinskog vijeća i o izvršenju vijećnici i vijećnice raspravljaju. Od početka mandata pa sve do dana današnjeg izvještaj nije bio na dnevnom redu sjednica Općinskog vijeća. Zašto? Odgovor na to pitanje mora dati načelnik Mandić, ali i predsjedavajući Općinskog vijeća Sejad Đozo. Bez obzira što i Đozo nije baš najsretniji sa Mandićem odnosom prema Vijeću, to ga ne amnestira od situacije u kojoj se nalazi Općina Centar i OV. Kolika su neslaganja u Vijeću govori i podatak da je Ira Adilagić napustila Našu stranku, a vjerovatno će Senada Bosno prema svemu sudeći napustiti NiP”, dodaje Ajnadžić na svom zvaničnom Facebook profilu.

Prema njegovim riječima, navodno i Senad Maksić odlazi iz Vijeća, a umjesto njega dolazi Hidajet Porić. Po svemu sudeci odlazi i Osmanagić Ćamil, što bi, kako kaže Ajnadžić, mogao biti biti dobitak za administraciju i odnose u njoj.

“Kako god bilo, većina je nezadovoljna funkcionisanjem vlasti, a posebno radom načelnika i načelnika u sjeni (O.Ć). U tišini se priprema strategija otklona NiP-a i SDP-a od načelnika u Centru i Novom Sarajevu. Usvajanje budžeta će biti veliki test. Budžeta koji po prvi put nije u javnoj raspravi. Opoziv i nepovjerenje su izvjesna opcija u prvom kvartalu 2022. godine”, objašnjava Ajnadžić.