Dana 29. juna, Paola Salcedo, voditeljica i sestra Carlosa Salceda, fudbalera Cruz Azula u meksičkoj ligi, ubijena je iz vatrenog oružja. Zločin se dogodio ispred cirkusa u gradu Huixquilucanu (Meksiko), gdje je ubijena bila sa svojim sinom.

Nekoliko dana nakon ovog tragičnog događaja, njena majka María Isabel Hernández Navarro preko društvenih mreža optužila je vlastitog sina za Paolino ubistvo.

"Pravda za moju kćer. Pravi razlog zašto Carlos Salcedo želi napustiti zemlju je taj što su on i njegova supruga Andrea Navarro glavni mozgovi koji stoje iza Paolinog ubistva", podijelila je na mrežama poruku María Isabel.

"Šest pucnjeva i vrisak čuli su se ispred cirkusa u Huixquilucanu. Paola je bila sa svojim sinom kada je upucana. Tužiteljstvo Edomexa već je uhapsilo dvoje osumnjičenih, ali Paolina porodica insistira da je njen brat Carlos Salcedo naredio zločin", izvijestio je lokalni novinar Carlos Jimenez.

Prema njegovim riječima, Ured državnog tužitelja Meksika (FGJEM) uhapsio je dvojicu navodnih ubica. Dvojica uhapšenih svjedočili su na sudu u Tlalnepantli i priznali da su konzumirali ilegalne supstance. Zbog potrebe da ih nastave konzumirati, izašli su na ulicu tražeći novac i susreli Paolu Salcedo, koju su odlučili napasti. Pružila im je otpor, a oni su u nju pucali tri puta, što je rezultiralo njenom smrću, objašnjeno je na prvom ročištu.