Predsjednik Stranke za Bosnu i Hercegovinu Semir Efendić oštro je uzvratio na prozivke koje je ovoj stranci uputio boss Naroda i pravde Elmedin Konaković.

“Politički mrtvac i izdajnik bošnjačkog naroda Elmedin Konaković svako malo proziva Stranku za Bosnu i Hercegovinu zbog neuspjeha i nesnalaženja vlasti na svim nivoima u kojima učestvuju on i njegova stranka. Samo u zadnjih nekoliko dana čini to dva puta, iako je njegova stranka na vlasti od kantonalnog do državnog nivoa u koju je ušla po cijenu rušenja Ustava i izdaje vlastitog naroda, a sa zakletim neprijateljima i države i naroda", napisao je Efendić na svom Facebook profilu i nastavio:

"Prije nekoliko dana nakon najave dolaska policije iz Srbije na teritoriju naše zemlje, ničim izazvan, između ostalog je optužio SBiH zbog sporazuma sa Srbijom iz 2010. godine koji su potpisale dvije države, a ne jedan entitet i jedna država kako se to njemu čini. Kao da je Haris Silajdžić bio diletant poput njega da ne pročita šta potpisuje, pa da mu se može desiti da u sporazumu precizno ne uredi ulogu državnih institucija u svakom obliku saradnje. Za razliku od Konakovića za kojeg je dolazak policije iz Srbije bio gotova stvar, SBiH i druge stranke kao i kompletna javnost reagovali su na ove najave nezakonitog dolaska policije Srbije pa je sama Srbija najavila odustanak od slanja policajaca u našu zemlju.

Najnoviji slučaj je od danas gdje Konaković zbog stavova četiri kantonalne vlade u vezi sa planom reformi optužuje SBiH iako ona nije dio nijedne vlade, za razliku od Konakovićevog NiP-a koji je zajedno sa SDA smijenio vladu USK i premijera Mustafu Ružnića u kojoj je bila i SBiH. Dakle, optužuje nas za nešto što je uradio on.

Kakav diletant!

To je onaj što u prostorijama Ministarstva vanjskih poslova organizuje press konferencije na kojima brani narko kartel, a u restoranima povezanim sa narko kartelom prima strane delegacije.

Preživjela je Bosna svakakve nedaće pa preživjet će i njega kao najveću neznalicu koja je ikada došla na poziciju ministra vanjskih poslova”, napisao je Efendić.