Obrativši se danas novinarima pred Sudom Bosne i Hercegovine, predsjednik Republike srpske Milorad Dodik iznio je neke izuzetno inkriminirajuće podatke, ne imenujući konkretno političare iz Federacije na koje se oni odnose.

“Vidjet ćemo ko je ovdje pošten, a ko je štošta radio. Da li je Milorad Dodik odlazio kod onog Tite u Dubai ili nije odlazio. Ili sam ja odlazio kod bilo koga ko se bavi švercom droge ili je neko odavde možda bio. To ćemo tek da vidimo”, rekao je Dodik, a zatim je otkrio da o tome posjeduje i dokaze.

“I zato postoje slike i postoje dokazi, postoje stenogrami. Ja sam sve to pročitao i sve znam. Hajd’ da vidimo”, zaprijetio je Dodik na svojevrstan način javno ucijenivši “neke političare iz Federacije”. Ili ih je zapravo samo podsjetio na to da su odranije ucijenjeni?

“Najglavniji kriminalac je Milorad Dodik zato što ne poštuje onog Schmidta koji je nelegalan, koji je ušao biciklom na Trebinje i kaže ‘ja sam visoki predstavnik’, još dig’o tri prsta i kaže ‘ja sam visoki predstavnik’. A onaj kome taj Tito, kako ga zovu, a vi znate ko je on, nekim političarima iz Federacije plati avionske karte, i za njega i za porodicu, plati boravak u Dubaiu i to nikom...”, naveo je predsjednik Rs-a.

Iako Dodik nije rekao na koga konkretno misli, javnosti je dobro poznato da su mediji pisali i donosili dokaze o povezanosti predsjednika NiP-a Elmedina Konakovića i Edina Gačanina zvanog Tito.