Nakon što je večeras gostovao u Dnevniku D Federalne televizije, gdje je poručio da je BiH od EU „dobila jednu novu priliku koju ranije nije imala“, ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Elmedin Konaković se uhvatio mobitela. S javnosti je, naime, uoči praskozorja evropske budućnosti naše zemlje, odlučio podjeliti jednu tajnu koju dijeli sa svojim stranačkim kolegom. Javnost je napokon na profilu našeg ministra vanjskih poslova mogla ekskluzivno gledati kako predsjedavajući Skupštine Kantona Sarajevo Elvedin Okerić otvara nogom čep Coca-Cole. Da vam je ovo neko ispričao ne biste vjerovali, ali baš to se dogodilo.

Ministar vanjskih poslova jednostavno nije mogao odoljeti svojem krkanluku koji je očito tolikih razmjera da ga nije u stanju sakriti. No, ono što je objavio nije tek slika jedne političko-diplomatske degeneracije već i jasni indikator ko i šta predstavlja Bosnu i Hercegovinu u pregovorima sa secesionističkim srpsko-hrvatskim politikama.

Vrhunac pameti našeg ministra je nogatanje flaše Coca-Cole što je nivo majmunisanja djece iz osnovne škole, ali da pitate Konakovića možda bi on to objasnio kao omaž svojim počecima kada je Kung fu učio iz filmova B-produkcije osamdesetih.

Zaostali, infantilni wannabe jalijaši, šonje kojima je vlast pružila priliku da ostvaruju dječačke snove na putu iz teretane u skupštinske i diplomatske klupe, papani koji se u slobodno vrijeme inspirišu video nadmetanjima Faće i Kristijana Golubovića na TikToku, jednom rječju su neviđena pošast koja će Bošnjake i državu Bosnu i Hercegovinu u konačnici skupo koštati. Svi oni koji su se ibretili ispadima i imidžu ministra unutarnjih poslova F BiH Rami Isaku, neka se pokaju jer on je za Okeriće i Konakoviće Don Korelone.

Konaković je ovime neslužbeno komentirao jučerašnji sukob u Skupštini Kantona Sarajevo, a službenu verziju tog događaja je približio na Dnevniku FTV-a ovim riječima: "Nervoza destruktivne opozicije proizilazi iz činjenice da je BiH nadomak otvaranja pregovora. Oni su protraćili deset godina s istim partnerima.“