Nevjerovatno je, ali istinito, koja količina političke gluposti se unosi u prostor državne službe. Naime, papiri koji se pronose, kao "ekpertska analiza", zorno govore o tome. Zabranjeno je politiku promovirati u strukturi državne službe, zapravo, u državnoj službi, politike ne smije biti nikako ili treba biti svedena na zanemariv nivo. Učešće državnih službenika u politici se kvalificira zakonom kao zabranjena aktivnost. Kontrolu, po ovom pitanju političke uključenosti državnih službenika, provodi rukovodilac jedinstvenog organa uprave. Dakle, načelnik ima tu vrstu odgovornosti.

U prilogu ovoga teksta Vam dajemo na uvid dokumente koji potvrđuju gore navedeno. Naime, ovaj papir je eklatantan primjer zloupotrebe državnih službenika u političke "obračune". Ovo se zove stigmatizacija državnih službenika i stavljanje mete na potiljak.

Autori ovih analiza su, na našu žalost, SM, SDj i PH.

Inače, P.H je jedan od onih koji pretenduje da bude primljen u državnu službu po "političkoj" i "genetskoj" predodređenosti.

Analize kao što je ova polarizira državne službenike, generira loše medjuljudske odnose i izaziva konfrontaciju.

Ovi papiri i "mudra" analiza govori o njima vise nego o državnim službenicima. Državni službenici koji su navedeni u ovoj analizi su veoma vrijedni, odgovorni i posvećeni svom poslu. U konačnici, oni su pobjedili u javnoj konkursnoj proceduri koju provodi agencija za državnu službu.

P.S

Ovu analizu mi je dostavio jedan od funkcionera Pozicije u OV, ako bude neophodno objavit ću njegovo/njeno ime.

Ovo je sramota čime se bavi ova vlast.