Elmedin Konaković (Narod i pravda) burno je reagirao danas na press konferenciji koju su održali predsjednici stranaka ˝Trojke˝, nakon što mu je novinarka pokušala postaviti pitanje. Konaković je povišenim tonom replicirao novinarki, zaključivši na kraju da ga televizija za koju ona radi, ˝proganja i pravi izdajnika od njega˝.

˝Ovdje sam došla kao novinarka, a ja nisam vlasnica, jer Vi uporno govorite Vaša (televizija)˝, kazala je novinarka.

˝Vaša kuća u kojoj radite pravi izdajnika ove zemlje od mene, a krv sam za nju dao. Četiri godine i 22 dana imam rovova. Oni koji Vam pišu pitanja nemaju, a pišu o mojoj izdaji i mojoj porodici stavljaju...˝, kazao je Konaković.

˝I moj je otac ubijen. Nema potrebe da se tako ponašate prema meni. Krajnje fer, korektno i profesionalno sam Vam postavila pitanje˝, kazala je novinarka, a nakon kraće polemike, Konaković ju je upozorio da ˝galami˝, na šta je ona konstatirala:˝Zato jer i Vi galamite na mene. Zar treba da šutim i da klimam glavom?˝.

 

Inače, predsjednici stranaka "Trojke", odnosno SDP-a, Naroda i pravde i Naše stranke, održali su danas press konferenciju kako bi ponovili da razgovori i dogovori nemaju alternativu, te kazali da aktuelna vladajuća koalicija na državnom nivou radi i funkcionira.