“Trojkina” kvazianalitičarka Ivana Marić odlučila je podnijeti krivičnu prijavu protiv zastupnika u Skupštini Kantona Sarajevo Harisa Zahiragića i člana Komisije za očuvanje nacionalnih spomenika u Bosni i Hercegovini Faruka Kapidžića jer su, kako je navela na svojim profilima na društvenim mrežama, podstakli svoje pratioce da iznesu salvu uvreda i prijetnji na njen račun, ali i na račun Jasmile Žbanić, Jasminka Halilovića te prvog brojača ubijene djece u opkoljenom Sarajevu Srđana Puhala. Još je ranije Harisa Zahiragića prijavila bh. filmska rediteljica Jasmila Žbanić, i to iz istih razloga kao i samoprozvana politička komentatorica. Zaboljelo ih ono malo duše.

Riječ je o, kako je to primijetio i Zahiragić, najbrutalnijem pokušaju vraćanja u javni prostor verbalnog delikta te tjeranja “rulje” na šutnju. Marić, osjetljiva duša koja javni angažman na društvenim mrežama očito shvata tako da ona može, s visina sinekure u koju je ušuškala “Trojka”, dijeliti lekcije, ponekad i verbalne šamare kome god ona hoće, no tužit će svakog ko joj uzvrati. Šta je sljedeće, da Marićka i Žbanićka podnesu krivičnu prijavu i protiv Udruženja roditelja ubijene djece opkoljenog Sarajeva jer su se i oni, gle čuda, “drznuli” braniti sjećanje na svoju ubijenu djecu.

Iako je sve o Srđanu Puhalu u ovih nekoliko dana već ispričano, o njegovoj zloj namjeri u cijeloj ovoj gunguli najbolje govori činjenica da je nudio 10.000 KM onome ko mu dokaže da je u Sarajevu ubijeno 1.601 dijete. U prijevodu, toliko je bio bezobrazan da je odlučio ponuditi 10.000 KM onome, što je do kosti morbidno, ko mu uspije ponovno, samo za njega, izbrojati svaku glavu svakog ubijenog djeteta u glavnom gradu naše države. Nemoguće je da su Ivana Marić i Jasmila Žbanić, koje su često predstavljane kao intelektualke, previdjele ovaj dio. Dakle, svjesno su odlučile poduprijeti stajališta Srđana Puhala i tako stati na mračnu stranu revizionizma. Uz to, stigle su i tužiti one najglasnije na drugoj, dosta svjetlijoj strani.