Što se mene tiče, Vlada je imenovana i čeka potvrđivanje. Odluku, donesenu sukladno Ustavu i zadanim rokovima kao i parlamentarnoj većini ne mislim mijenjati.

Sve ostalo je kupovina vremena i blokada, izjavila je predsjednica Federacije BiH Lidija Bradara nakon današnjeg sastanka sa potpredsjednicima, Refikom Lendom i Igorom Stojanovićem.

Naglasila je da današnji sastanak nije rezultirao nikakvim promjenama stavova, "osim što je gospodin Lendo, sam sebi dao dodatnih sedam dana".

- Ono što je pozitivno je da volja za razgovorom unatoč različitim pogledima na većinu problema, kako kod mene tako i kod potpredsjednika ne samo za trenutno najaktualniju temu glede imenovanja Vlade FBiH nego i brojne druge - izjavila je predsjednica FBiH.

Lendo tražio dodatnih sedam dana da SDA ponudi rješenje 

Lendo se nakon sastanka oglasio na Facebooku te naveo je tema bila pronalaženje rješenja o formiranju Vlade FBiH.

- Inicirat ću razgovor lidera stranka, HDZ, SDP i SDA. Pokušat ću ponovo to da radim, možda ove sugestije Schmidta (visokog predstavnika Christiana Schmidta, op.a.) ih natjeraju da sjednu i kažu jedni drugima šta i kako. Ja sam danas pokušao objasniti da bi bilo najbolje rješenje da pokušamo doći do tog dijela. Promjene Ustava će doći prije ili kasnije, ako ne onda će Schmidt nametnuti neke promejne.

Pojasnio je kako njihov prijedlog neće biti promjene Ustava.

- Vodili smo računa o odluci Parlamenta Federacije koji je inicirao da Christian Schmidt ne donosi bonske ovlasti i, s druge strane, vodili smo računa o sugestijama visokog predstavnika. Smatram da je najbolje da to rješenje donosimo mi, da konačno počnemo raditi ono što je najbolje za nas. Zamolio sam da u narednih sedam dana ne donosimo nikakva rješenja i da će stranka SDA donijeti neko rješenje - kazao je Lendo te dodao:

- To je bio taj zaključak današnjeg sastanka. I sve bi to uradili vodeći računa o zaključcima Parlamenta. Ne bi trebali donositi u narednih sedam do deset dana nikakve zaključke, piše Faktor.