Zastupnik u Skupštini Tuzlanskog kantona, delegat u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH Boris Krešić i na ovogodišnjim Općim izborima kandidat Demokratske fronte za kantonalnu skupštinu, osvrnuo se na pisanja pojedinih medija bliskih HDZ-u.

Krešić je putem društvenih mreža poslao poruku da je Tuzlanski kanton multietničan i slobodan.

– Čitam na ovim njihovim legitimnim portalima, nama građanima počeli crtati mete na leđima. Kao nisi u HDZ-u nisi legitiman, nisi predstavnik Hrvata. Tebe u Tuzlanskom kantonu biraju Bošnjaci, ti si na listi Demokratske fronte. Kao prvo, vi (namjerno malim) ste meni metu nacrtali na leđima ‘93. godine i ne samo meni već svim Hrvatima koji žive u TK. Međutim, zaboravili ste da je ovo Tuzlanski kanton, multietičan, slobodan, pa i dan danas normalan, onako građanski. Koliko će dugo biti takav, zavisi od ljudi koji u njemu žive, a ne od vas legitimnih.

Kao drugo, građanima i građankama objasnite kako je vaš nosilac liste za federalni parlament (Mijo Krešić op.a.) legitiman, a ja eto nisam, a imamo iste pretke, a zajedno ćemo vama iz prkosa staviti plakate jedan do drugog. Zašto? Zato što je to Tuzlanski kanton, zato što su to Živinice. I kao treće, nisam ja problematičan, samo se borim za dostojanstvo i svoja prava. Borim se za ono u što vjerujem – građanska država Bosna i Hercegovina. Vidimo se u Domu naroda FBiH – poručio je Krešić.