Na srbijanskoj TV Happy mogle su se jučer čuti skandalozne kvalifikacije i negiranje zločina nad Bošnjacima i Hrvatima u proteklom ratu, a prvenstveno u Bosanskoj krajini. Dok je voditelj emisije Milomir Marić izgovarao gnusne rečenice o Prijedoru, Antonijević je potvrđivao da je saglasan s tim.

- Od izbijanja rata u Bosni i otkrivanja logora u okolini Prijedora cjelokupna svjetska javnost je htjela da dokaže - pojavili su se nacisti novog doba i to su Srbi. Iako je taj logor Omarska... - govorio je Marić, a onda ga je Antonijević prekinuo:

- To onaj sa tuberkulozom, što je kao bio mršav i tako.

Potom Marić odgovara potvrdno i nastavlja:

- Ali to je bilo otvoreno, oni su mogli da izađu iz tog logora kad god hoće. To je bio neki sabirni logor, da se sklone, da ih neko ne ubije. I oni su njega poslije nahranili, odveli su poslije onog mršavog i prikazivali su ga u cirkusu po Evropi. Eto to je njihova propaganda. I sada, u isto vrijeme konkuriše "Quo vadis, Aida?" i "Dara iz Jasenovca". Ovdje je priča da je Srebrenica genocid, da su Srbi zločinci, i oni tu priču hoće da čuju, a ovo priču srpsku za Jasenovac neće.

Antonijević je potom kazao kako su Srbi desetljećima prikazivani kao "prljavi, loši, zli" te da je u vezi s tim film "Dara iz Jasenovca" obavio svoju misiju.

Mariću i Antonijeviću stigao je odgovor upravo iz Prijedora, od bivšeg zatočenika logora “Omarska” Satka Mujagiću, koji je na svome Facebook profilu napisao: “Marić i Antonijević se nisu udostojili svih ovih godina ni da saznaju ime ‘onog mršavog’, ali znaju da je ‘imao tuberkulozu i bio u sabirnom centru otvorenog tipa, i vodan poslije po cirkusima...’ Marić je hodajuće smeće od novinara, to se znalo, i tu nema puno pomoći, ali Antonijević ovim vrijeđa ne samo logoraše Trnopolja, Keraterma i Omarske, i porodice ubijenih po tim logorima, nego i sve mrtve Jasenovca.

One izjave od sinoć su za povratiti, a nakon desetine presuda za logore po Prijedoru 1992. godine, svih filmova, knjiga, od kojih i ona o tom ‘mršavom’, Fikretu Aliću, Beograd kao da je glavni grad Sjeverne Koreje u koji vijesti izvana ne dopiru. Kad god pomisliš nema niže, negatori pokažu da ima.

Nego, dr. Antonijević, jesam i ja imao tuberkulozu i vodan po cirkusima? Jel’ može i meni jedna dijagnoza, tako na daljinski, iz Beograda? Beograd je izgleda, malo po malo sam postao ‘dijagnoza’... ‘Onaj drugi mršavi’, Satko Mujagić“.