Dva mjeseca nakon što su u Srbiji održani izbori, još nije izvjesno da li postoji većina u Skupštini grada Beograda, koja bi u zakonskom roku morala imenovati skupštinsko rukovodstvo. Nije poznato hoće li Srpska napredna stranka (SNS) i Socijalistička partija (SPS) uspjeti osigurati većinu za vlast ili će se ići u nove izbore. Za formiranje većine ključna je podrška Pokreta „Mi – glas naroda“ Branimira Nestorovića, a oni još nisu rekli šta namjeravaju.

Doduše, Branimir Nestorović prije nekoliko je dana izjavio kako smatra da treba ponoviti beogradske izbore, ocijenivši da bi na tim izborima predstavnici dijela opozicije prošli katastrofalno.

S druge strane, predsjednik Srbije Aleksandar Vučić danas je izjavio da postoji većina za konstituiranje Skupštine grada Beograda, kao i da je ona legalna i dijelom legitimna. On je novinarima u Minhenu, gdje učestvuje na sigurnosnoj konferenciji, rekao da će sačekati do početka marta da se vidi da li će ta većina biti legitimna, te da ukoliko ne bude bila, onda će biti održani novi izbori.

Vučić je kazao da predstavnici liste "Mi - Glas iz naroda" ne žele razgovarati, kao i da ne razumiju šta je država i da se ponašaju onako kako misle da je dobro za njihovu opciju. Dodao je da niko nije vršio pritisak ni na koga i da se prilikom formiranja vlasti u Beogradu neće krasti volja građana, kao što je, kako je rekao, to bio slučaj 2008. godine.

„Ukoliko se Skupština Grada Beograda ne formira do krajnjeg roka - 2. ili 3. marta - biće održani novi beogradski izbori u roku od 45 do 60 dana“, izjavio je Vučić i istakao da je to pitanje zakona, a ne nečije političke volje. "U skladu sa tim, dakle, u periodu od 18. aprila do ne znam kog maja, ili će neko da izabere predsednika Skupštine, pa da se dobije još mesec dana, pa da bude do kraja maja ili početka juna da se održe izbori", dodao je.