Ako još uvijek niste sigurni kako izgleda vještačka inteligencija, pogledajte komentare ispod bilo kojeg članka koji kritikuje stranku NIP i njenog Wikipedia predsjednika.

Izgleda da te režimske kerbere NIP štanca u kakvoj memljivoj magazi na Soukbunaru, drugog logičnijeg pojašnjenja nema. Svi su isti, svi isto izgledaju sa svojim štucovanim bradicama i plastičnim osmijesima, svi imaju isti vokabular i isto reagiraju kada neko spomene “glavnog”, isto se ponašaju kada ih se pusti s povodca.

U čoporu su opet krenuli u napad na novinare, ohrabreni istupom predsjednika koji to radi javno, ispred zgrade najviše državne institucije. Valjda misleći da su svi ovdašnji mediji poput dvije televizijske kuće u kojima je on haman pa član uređivačkog kolegija, Konaković napada na svakog novinara koji kritikuje njegovu politiku i ponašanje.

Konaković na kritiku ne odgovara argumentom, ni uvijeno, ni u rukavicama niti dijalogom kako bi se očekivalo od nekog ko je, nažalost, ministar vanjskih poslova. On tih manira nema. On kritičarima prijeti.

On zviždukom označi početak hajke a onda krenu njegovi bukači, njegovi kerberi i botovi sa foruma i društvenih mreža. Narativ je promijenjen, više se na kritiku ne odgovara pitanjem: “A šta je SDA radila 30 godina?” ili spominjanjem nekakvih sendviča ili respiratora. Sada se otvoreno prijeti.

Mrakom, gepekom, nestajanjem.

Kontejnerom

Karikaturalni Dragan Mioković iz Naše Stranke, nasilnik u nastajanju, novinarima koji mu se ne sviđaju prijeti slanjem u Iran. NIP-ovci to rade brutalnije i otvoreno prijete nasiljem.   

Nakon teksta koji je "Istraga" objavila o tome kako Nermin Muzur, blizak Konakovićev suradnik i načelnik Ilidže, nezakonito koristi diplomatski pasoš, simpatizeri Naroda i pravde krenuli su u otvoreni napad na Avdu Avdića, urednika tog portala još mu otvorenije zaprijetivši da će ga pojesti mrak.

Jedan od tih režimskih kerbera napisao mu je kako će Avdića polomljenog pronaći u kontejneru.

Tako valjda izgleda društvo u kojem NIP-ov kadar lideriše procesima, a javne radove obavljaju simpatizeri projekta koji nije politička stranka već sekta.

Sekta čiji je guru kazao da “oni dolaze po nas”. Sada se zna na šta se tačno mislilo pod tim izrazom.