Al Kaida je u osmom izdanju svog časopisa zatražila od svojih sljedbenika da se osvete princu Harryju, kojeg nazivaju Al Zanim, jer je izjavio da je, tokom službovanja u Afhanistanu, ubio 25 Afganistanaca.

Prema pisanju magazina, Al Kaida smatra da bi to bila "prilika za britansku krunu da se osveti svom sinu disidentu tako što će smanjiti troškove njegovog osiguranja, te otvoriti put islamskim rukama da one budu te koji će pravedno odmazdu obaviti jer zločini ne zastarijevaju”.

Smatraju da je smrt njegove majke, princeze Diane, bila ubistvo. Čak naglašavaju da su kritike koje je dobio od britanskih medija bile zbog napada na krunu, a ne, kako oni smatraju, zbog njegovog "kriminala u Afganistanu". Oni potvrđuju da bi Afganistanci koje je ubio Harry, odnosno, Al Zanim, trebali dobiti odštetu kroz UN i Ženevske konvencije, što smatraju nemogućim zbog arogancije zapadnjaka i "jer je osjećaj rasističkog Engleza iznad ljudi; drugi su samo pijuni i šahovske figure koje Englezi mogu skinuti s lica zemlje kad žele i žele krvoproliće."

“Priznanje princa Al-Zanima da je hladnokrvno ubio dvadeset pet afganistanskih muslimana, te da su oni u njegovim očima samo šahovske figure, otkriva nam koliko je snishodljivosti, diskriminacije i ljubavi prema zločinu u genima ove ljudske komponente“, naglašavaju.

Tvrde da je “nakon smrti svoje majke (Diane) vjerovao da je palača sudjelovala u njenom ubistvu, zbog čega je postao ovisan o drogama; nakon ubistva njegove majke (što Al Kaida uzima zdravo za gotovo), njegov otac, kralj uopće nije mario za njega, a možda je to zato što kralj sumnja u njegovu lozu prema njemu, i ne smatrajte ga svojim sinom po raspeću i porijeklu. Ova posrnula kraljevska porodica i kralj Charles, potomak vođa križarskih ratova kroz historiju, nisu bili najveći gubitnici objavljivanja ovih skandala u javnosti; arogantni engleski mentalitet i cijela evropska civilizacija je najveći gubitnik”.

Podsjetimo, Harryjeva je knjiga bestseller u svijetu jer je u njoj "objavio šta se događa u engleskoj palači skandala i gadosti", u onome što teroristi opisuju kao najgoru krizu koju je doživjela kraljevska porodica u posljednjih trideset godina.