Naša stranka (NS) je najoštrije osudila napade na Franju Šarčevića, profesora na Prirodno-matematičkom fakultetu i urednika portala Prometej.ba, objavila je jutros agencija FENA

Vladajuća Naša stranka, koja se još uvijek ponaša kao NVO na budžetu, a ne dio vladajuće “trojke”, poziva policijske i pravosudne organe da najozbiljnije shvate prijetnje upućene Šarčeviću i u skladu sa svojim ovlastima reaguju

Naša stranka je reagovala povodom, kako kažu, učestalih napada i prijetnji upućenih Šarčeviću, zbog javno iznesene političke kritike.

"Najoštrije osuđujemo napade na Franju Šarčevića, profesora na Prirodno-matematičkom fakultetu i urednika portala Prometej.ba. Napadi na njega nesumnjivo pozivaju na mržnju, na njegovo protjerivanje s posla te na fizički obračun",  saopćeno je iz Naše stranke, političke organizacije koja, razvidno je, podržava stavove Franje Šarčevića ali ne precizira niti podastire dokaze o kakvim se napadima tačno radi. Vjerovatno napadom smatraju negativne komentare na društvenim mrežama.

Iz ove stranke ističu kako su u obavezi stati u zaštitu Franje Šarčevića, "jer time štitimo slobodu govora" te nastavljaju: “Sad je napadnut Šarčević, jučer je napadnuta Jasmila Žbanić, sutra može biti bilo ko, ili možda niko, jer se upravo zbog ovakvih napada više niko neće usuditi da iznosi nepopularna mišljenja", navodi se u saopćenju stranke kojoj još uvijek nije jasno da politička provokacija, ako se takvom uopće mogu nazvati Šarčevićevi ispadi na njegovom portalu i društvenim mrežama, povlače i reakciju.

Riječju, Šarčević provocira pa kad mu se uzvrati onda cvili gostujući u režimskim medijima dok mu je logistika Naša stranka i njeni kadrovi koji razmišljaju poput Šarčevića.    

Podsjetimo, Stav je još jučer reagirao komentirajući Šarčevićeve mrziteljske, antibošnjačke stavove zbog kojih se, kako tvrde, našao na meti kritika i "napada" o čemu više pročitajte ovdje.