“Koliko vrijedi bošnjačko dostojanstvo?”, pita zastupnik u Skupštini kantona Sarajevo i delagat u Domu naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine Haris Zahiragiću u svome današnjem Facebook statusu nakon što Vijeća ministara Bosne i Hercegovine nije proglasilo dan žalosti.

“Njihovi partneri u Vijeću ministara nisu glasali za proglašavanje dana žalosti na teritoriji cijele Države. Kažu nadležnosti? Govori neistine! Nije im smetalo da uradi Vijeće ministara prije par mjeseci, a kada ga je proglasilo radi tragedije u Beogradu. Konaković kaže kako ne razumije svoje partnere? Vjerujemo mu da ne razumije. U tome i jeste sav problem”, naglašava Zahiragić podsjećajući na neke od problema u kojima su se dolaskom “trojke” na vlast našli Bošnjaci i Bosna i Hercegovina:

“Vlada FBiH dan žalosti nije ni danas proglasila, nego će to uraditi u srijedu; kaže nam Adnan Delić (Ministar u Vladi FBIH iz NIP-a) da je razlog to što ga je i Vlada Rs-a proglasila u srijedu – to je samo po sebi dovoljno loše.

Međutim, ni to nije cijela istina, na tome je insistirao HDZ u Vladi FBiH, navodno radi zakazanih koncerta u Hercegovini za danas i sutra.

Bošnjaci, od imenovanja nove vlasti, nisu ravnopravni, jer je Schmidt suspendovao na 24h ustavno pravo i ustavni položaj Bošnjaka.

Našao je ‘podobne’ Bošnjake koji će na to pristati.

Nije dugo trebalo da dođemo do toga da bošnjačke žrtve i tragedije, manje vrijede od drugih žrtava i tragedija.

Bošnjaci su, očito, čak i u svojoj državi, građani drugog reda.

Kako su nam ono najavili i obećali?

‘Dodik i Čović će dobiti potpuno nove pregovarače!’

I dobili su ih, zaista!

Sklonite se, svakako vam narod nije ni dao podršku nego ste nametnuti, spasite i sebe i nas ponižavanja kojem nas na dnevnoj osnovi izlažete!”, napisao je Zahiragić.