Grupa ljekara iz Tuzle danas vrši besplatne preglede u prostorijama ambulante „Emmaus“ u Potočarima, a preglede obavljaju specijalisti otorinolaringolog (ORL), internista, neuropsihijatar i po potrebi pedijatar i stomatolog.

U Potočarima je danas prof. dr. Šekib Umihanić otorinolaringolog i načelnik klinike za ORL na UKC-u Tuzla. On je za Fenu rekao da zajedno sa kolegama dolazi od 2020. godine i pružaju besplatne preglede ljudi kojima je potreban ljekarski pregled.

- Bez obzira na naciju, na raspolaganju smo stanovništvu na području Srebrenice, Bratunca, Vlasenice i Zvornika. Veliki je broj kolega koji dolaze da besplatno rade i rado se odazovemo pozivu porodičnog ljekara iz ambulatne „Emmaus“ u Potočarima. Pored ovih pregleda, radili smo i sistematske preglede djece koja su smještena u internatu „Emmaus“ kao i pregled školske djece koja borave u edukativnom centru u Novoj Kasabi. Bolesne koje smo otkrili proslijedili smo na liječenje kliničkog centra. Ono što želim da naglasim jeste da je naš rad u potpunosti besplatan – rekao je dr. Umihanić.

Nazi Ibišević ljekari su konstatovali dijagnozu karcinoma štitne žljezde. Ona je dosad imala dvije operacije na UKC-u u Tuzli, a danas je bila na redovnoj kontroli.

- Umihanić me operisao dva puta i bio mi je puna podrška u bolnici i veliko hvala njegovom kolektivu. Prezadovoljna sam njihovom uslugom. Veliko hvala doktoru Umihaniću koji mi je bio desna ruka u najtežim danima – kazala je Ibišević.

Prof. dr. Šekib Umihanić sa ekipom vrhunskih specijalista sa UKC Tuzla često dolazi da besplatno pregleda i liječi prije svega korisnike Emmaus centra u Potočarima, ali i sve druge građane koji se jave za pregled.

Dolazak ljekara iz Tuzle i Sarajeva u Potočare, ustaljena je praksa i svi oni dolaze drage volje kako bi pomogli povratnicima.