Zamjenik direktora Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) Zoran Galić, osumnjičen za primanje dara i drugih oblika koristi i zloupotrebe položaja i ovlaštenja, u periodu dok je obavljao dužnost direktora Granične policije Bosne i Hercegovine, još se vodi da je na bolovanju.

Ovu informaciju za Faktor potvrdio je direktor SIPA-e Darko Ćulum. Iako je iz Tužilaštva Bosne i Hercegovine ranije potvrđeno da raspolažu informacijama kako je Galić u bjekstvu te da je pobjegao u Hrvatsku, još nisu zatražili izdavanje potjernice.

- Sud do ovog trenutka nije zaprimio prijedlog Tužilaštva BiH za izdavanje potjernice prema osumnjičenom Galiću – navodi se u odgovoru iz Suda BiH Faktoru.

Tužilaštvo BiH poslan je upit o tome šta poduzimaju u vezi s Galićevim bjekstvom te da li su zatražili raspisivanje potjernice, no odgovora nema.

Osim Galića koji je u bjekstvu, meta akcije "Kings" prije dvije sedmice bile su dvije uhapšene osobe, pomoćnik komandira Jedinice Granične policije Trebinje Blagoje Milović i državljanin BiH i Hrvatske Ivica Bago, zbog krivičnih djela organizovani kriminal, nedopušten promet akciznih proizvoda, zloupotreba položaja ili ovlaštenja i drugih krivičnih djela.