Ukrajinsko ministarstvo odbrane objavilo je putem svog Twitter računa da je policija pronašla "komoru za mučenje" u oslobođenom gradu Pisky-Radkivski, u istočnoj regiji Kharkiv. Mjesto je opisano kao "mali Auschwitz", jer se među pronađenim predmetima nalazila posuda sa stotinama zlatnih zuba.

"Koliko će ih se još naći u okupiranoj Ukrajini?", stoji u objavi ministarstva na Twitteru.

Serhiy Bolvinov, šef istražnog odjeljenja policije u regiji Kharkiv, napisao je na Facebooku da su, “nakon oslobađanja sela Pisky-Radkivski, lokalni stanovnici obavijestili policiju da su se u podrumu jedne od kuća nalazili su se zarobljenici: lokalni stanovnici, vojnici ATO [Antiterorističke operacije] i ratni zarobljenici Oružanih snaga Ukrajine”.

Šef policijske uprave rekao je da su stanovnici tog područja čuli stalno vrištanje iz zgrade u kojoj je otkriveno ovo mučilište. Osim toga, objasnio je da je istraga već počela kako bi se dublje utvrdilo što se dogodilo.

U tweetu ministarstvo objašnjava da je "pronađena i plinska maska ​​koja je bila stavljena na glavu žrtve koja je bila pokrivena živa zakopana". Poruka završava pitanjem koliko će još mučilišta biti pronađeno u okupiranoj Ukrajini.