Udruženje generala Bosne i Hercegovine objavilo je da je ministar sigurnosti BiH Nenad Nešić, u svojim istupima povodom susreta člana Predsjedništva BiH Denisa Bećirovića i penzionisanog generala Atifa Dudakovića, prešao sve granice pristojnosti.

Iz Udruženja navode da je general Dudaković komandovao jedinicama jedine legitimne vojne formacije u Republici Bosni i Hercegovini, a da je Nešićev idol “na kojeg su ponosne Vulinove studentice” osuđen za ratne zločine i genocid nad nedužnim civilima, a sada nakon višegodišnjeg sakrivanja “generalčina” doživotno boravi u jednom od evropskih kazamata.

Tvrde da je Dudaković časno i hrabro prihvatio optužnicu Tužilaštva i Suda BiH, te se njom bori istinom i pravnim sredstvima uzdignuta čela, ponosan da se sa 5. korpusom Armije RBiH herojski borio protiv agresije na svoju domovinu.

“Dalje, Bećirović je nesumnjivi patriota koji ne želi i neće da poklekne pred rušilačkim naletima mrzitelja BiH, i kao takav im smeta. Posebno im smeta što Bećirović u svakoj prilici naglasi da ćemo svim snagama braniti državu i nikada više dozvoliti da se ponove klanja i silovanja nedužnih, kao što su radili u devedesetim. Mi kao generali, prostekli iz časne Armije RBiH, Vojske FBiH i OSBiH, pružamo punu podršku Bećiroviću, u svim aktivnostima na odbrani suvereniteta, teritorijalnog integriteta i nezavisnosti države BiH i u punom kapacitetu stojimo iza njega”, dodaju iz udruženja.

Na kraju su podsjetili Nešića da u pravu postoji presumpcija nevinosti i da nikako on nije taj koji će tumačiti niti optužnicu niti dokaze.