Vojislav Šešelj, predsjednik Srpske radikalne stranke i haški osuđenik, objavio je knjigu u kojoj vrijeđa bivšu poslanicu Socijaldemokratske partije Crne Gore Draginju Vuksanović-Stanković, kako su je nazvali procrnogorski kolege, štit i mač nezavisne, građanske i evropske Crne Gore koji, prema njihovim riječima, nikada neće moći da probiju niti polome propali sanjari “srpskog sveta”.

Naziv nove knjige ovog ratnog zločinca je “Montenegrinska kur***tija Draginja Vuksanović” i u njoj Vojislav Šešelj na najbrutalniji način napada dostojanstvo nekadašnje zastupnice i kandidatkinje za predsjednicu Crne Gore Draginje Vuksanović-Stanković, ali i parlamenta i države Crne Gore.

Knjigu je objavio Komitet za odbranu Vojislava Šešelja Srpske radikalne stranke “Velika Srbija”. Vojislav Šešelj je o svojoj knjizi govorio na srbijanskoj televiziji TV Happy, koja se može naći u ponudi kablovskih operatera širom regije.

Draginja Vuksanović-Stanković je, izuzmemo li politički angažman, i antiratna aktivistkinja, a iz direktnog političkog djelovanja povukla se početkom godine uoči parlamentarnih izbora u Crnoj Gori.

Potez Vojislava Šešelja naišao je na brojne osude kako u Srbiji, tako i Crnoj Gori i kompletnoj regiji.