Društvo | 10.10.2021.

TUŽNA GODIŠNJICA

Turska: Obilježena šesta godišnjica terorističkih napada u Ankari

Na ceremoniji obilježavanja godišnjice napada položeni su crveni karanfili i pušteni crni baloni

REDAKCIJA

U Ankari, glavnom gradu Turske, danas je obilježena šesta godišnjica terorističkog napada kojeg su teroristi ISIS-a izveli u blizini željezničke stanice 10. oktobra 2015. godine, javlja Anadolu Agency (AA).

Okupljeni, među kojima su bile porodice žrtava i nekoliko nevladinih organizacija, okupili su se ispred Željezničke stanice u Ankari kako bi odali počast žrtvama terorističkog napada.

Isticali su transparente na kojima su pisale poruke "Nećemo zaboraviti masakr 10. oktobra" i fotografije žrtava.

Na spomen-obilježje su položili crvene karanfile, a pušteni su i crni baloni.

U subotu 10. oktobra 2015. godine ljudi su se okupili u blizini Željezničke stanice u Ankari kako bi prisustvovali mitingu. U 10.04 sati po lokalnom vremenu, u razmaku od tri sekunde odjeknule su dvije eksplozije. Poginulo je 100 ljudi, među kojima dvoje djece. Ranjena je 391 osoba, uključujući 20 maloljetnika.

Stavovi koje zastupaju autori nisu nužno i stavovi uredništva. Nijedan dio ovog izdanja ne smije se umnožavati, kopirati ili na bilo koji način reproducirati i koristiti bez izdavačevog pismenog dopuštenja.

Povezani članci

Zgrada koju su spalili srpski zločinci

Naoružani tinejdžeri nasumično ubijali svoje vršnjake i nastavnike

Draga majka našega Pejgambera te večeri rodi zrno bisera

Azir Osmanović u UN-u: Međunarodnim priznanjem genocida zaustaviti poricanje, historijski revizionizam i prijetnje nasiljem