Hrvatska i Albanija odigrali su susret drugog kola skupine B koji je završio rezultatom 2:2. S tribina su se mogli čuti razni povici, između ostalog “Ubij Srbina”, a tim povodom oglasio se generalni sekretar nogometnog Saveza Srbije, Jovan Šurbatović koji je to osudio i poručio da će tražiti kaznu od UEFA-e.

- Pod cijenu da ne nastavimo igrati na Euru... Ako UEFA neće drastično kazniti one koji su skandirali, ne želimo biti sudionici ovog natjecanja - kazao je za RTS.

- Mi u Srbiji smo gospoda, neka navijači bodre svoje igrače. Želimo da budu kažnjeni kao što je i novinaru oduzeta akreditacija, tako želimo da budu kažnjeni i oni. Tražit ćemo najoštriju, drakonsku kaznu - poručio je Šurbatović.

Podsjetimo, UEFA je ranije kaznila Srbiju zbog dešavanja na utakmici s Engleskom.

"Iako mi jesmo kažnjeni, to su pojedinačni slučajevi. Kažnjeni smo zbog jednog pojedinca zbog rasističkog vrijeđanja. To mi nismo. Ne želimo da se to pripiše našim navijačima. Svakoga primamo otvorenog srca i po tome smo poznati. Apelujem da protiv Slovenije i Danske budemo gospoda", poručio je Šurbatović.

Srbija će u drugom kolu skupine C igrati u četvrtak kada će odmjeriti snage protiv Slovenije u 15 sati na Allianz Areni u Münchenu.