Zamjenica glavnog i odgovornog urednika časopisa Stav Amina Šećerović Kasli u podcastu A.Š.K. ugostila je Irmu Rožajac Turković, novo ime među stranačkim kandidatima.

Rožajac Turković, kandidatkinja Stranke demokratske akcije za Općinsko vijeće Novo Sarajevo, govorila je o tome zašto je ušla u politiku i odlučila se kandidirati iako je kao softver inžinjer ostvarena osoba te u politici nema nikakvih ličnih interesa. Govorila je o svojim planovima, idejama ako bude izabrana, kao i o mogućnostima digitalizacije u općinama.

“Van pameti je da gubimo toliko vremena čekajući u redu u općinama, a mnoge stvari mogu se pojednostaviti za građane, ali i za općinske uposlenike. Mnogo toga može se omogućiti da građani završavaju online”, naglašava Rožajac Turković.

Govorila je i o važnosti učešća žena u politici te o tome šta sve žene mogu uraditi ako su politički aktivne. Kada je riječ o mogućim rezultatima predstojećih izbora, Rožajac Turković istakla je da očekuje mnogo bolji uspjeh SDA u odnosu na prošle izbore.

“Na terenu vidimo da su ljudi razočarani ‘trojkom’, da su im dali povjerenje očekujući nešto, a nisu dobili ništa. Štaviše, na višem nivou vlasti možemo reći i da se radilo protiv države”, naglašava Rožajac Turković.