Vlada Republike srpske donijela je danas rješenje o imenovanju radne grupe za izradu "sporazuma o mirnom razdruživanju Republike srpske sa Federacijom Bosne i Hercegovine".

U ovu radnu grupu imenovani su ministar pravde i potpredsjednik Vlade Rs-a Miloš Bukejlović, ministar unutrašnjih poslova Siniša Karan, pravobranilac Rs-a Milimir Govedarica, pravni predstavnik Republike srpske Lazar Stjepanović, generalni sekretar u Kabinetu predsjednika Republike srpske Јelena Pajić Baštinac, generalni sekretar Vlade Rs-a Dalibor Panić, direktor Republičke uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove Dragan Stanković i direktor Poreske uprave Goran Maričić,.

- Zadatak radne grupe je da sačini Prijedlog sporazuma o mirnom razdruživanju Republike srpske sa Federacijom BiH kojeg će Vlada Republike srpske predložiti Narodnoj skupštini Republike srpske - saopćeno je iz Biroa Vlade Republike Srpske za odnose s javnošću, prenosi RTRS.

Ostalo je nejasno zašto uopže formirati radnu grupu kada Milorad Dodik tvrdi da može odmah donijeti odluku o otcjepljenju. Samo je pitanje „nakon čega“ Republika srpska „krenuti samostalno“. Dodik je prvo čekao da Donald Trump dođe na vlast, on došao, otišao i ponovo ga Dodik čeka da dođe. Čekao je usvajanje Rezolucije o genocidu u Srebrenici, ona usvojena u Generalnoj skupštini UN-a. I ništa. Ranije je čakao da Schmidt nametne zakon o državnoj imovini, Izborni zakon... I nakon toliko čekanja samo radna grupa?