Godine 1997. njujorški reper Puff Daddy, objavio je novi singl pod nazivom 'I'll Be Missing You', posvećen sjećanju na umjetnika Notoriousa B.I.G.-a, koji je ubijen devetog marta te godine. Pjesma je bila  dobitnica nagrade Grammy, bila je broj jedan u SAD-u, Velikoj Britaniji, Australiji, Kanadi, Njemačkoj, Nizozemskoj i Novom Zelandu, prodana u više od pet miliona primjeraka i ostala na prvom mjestu Billboarda Hot 100 jedanaest sedmica. Ukratko, postala je jedan od komercijalno najuspješnijih singlova svih vremena.

Ali veliki dio svog uspjeha temeljila je na uzorku dobro poznate pjesme 'Every Breath You Take' grupe The Police. Puff Daddy nije pitao autore za dopuštenje da koristi dijelove njihove pjesme. “Zbog smrti prijatelja bio sam spreman napustiti muziku. Nisam namjeravao više izdavati nijedan album. Onda sam jednog dana gledao televiziju, čuo sam 'Every Breath You Take' od The Police. To sam shvatio kao znak."

Sting, autor pjesme, podigao je brzo tužbu tražeći da mu se isplati sto posto tantijema ostvarenih hitom. Prije nekoliko godina je izjavio da je zahvaljujući sudskoj presudi zarađivao dvije hiljade dolara dnevno. No, Nakon što je videotog  intervjua sa Stingom postao viralan, Puff Daddy je kazao da Stingu plaća gotovo dva miliona dolara, odnosno, više od 47 miliona dolara od 1997. do danas.

Sting je prošle godine bio naveden kao solo izvođač s najvećom zaradom u Forbesovoj godišnjoj tabeli najplaćenijih umjetnika. Vijest je uslijedila nakon što je bivši frontmen grupe The Police prodao svoju cjelokupnu diskografiju, uključujući svoj rad s The Police, Universal Music Groupu za 168 miliona funti.