Jučer (24/9/2023) mogli smo vidjeti kako je udruženje Skakača sa Starog mosta u Mostaru u čast Dodika, koji je koliko jučer psovao genocid, upriličili skokove za Milorada, što je izazvalo brojne reakcije, od bijesa do podizanja obrva.

Čovjek treba biti hladne glave. Poznavajući sugrađane, mislim da je danas više onih koji su ponosni tom “prezentacijom našeg Starog mosta – simbola ljubavi i bratstva i jedinstva”, nego onih koji taj ponižavajući performans osuđuju i stide ga se.

To udruženje skakača može djelovati na dva načina. Mogli su djelovati kao grupa građana koji se rukovode nekim moralnim i etičkim načelima koji svoje dostojanstvo i ponos ne prodaju za mizerne donacije koje dobijaju od Gradskog vijeća, te se ne obaziru na to hoće li sutra predsjednik vlade Federacije Nikšić biti ljut što ne “skaču za Dodika” kojeg treba odobrovoljiti pod svaku cijenu.

Udruženje je očito izabralo da budu jedna nepoštovana i nebitna grupa pehlivana koja po narudžbi zabavlja svjetinu i “izvodi svakojake pehlivanluke i čudesa i stroglavljuju se dole u zelenu rijeku”.

(Izvor: Facebook)