Društvo | 13.11.2023.

Imam Ibrahim Onat mu poklonio Časni Kur'an

Srbijanac Đorđe Nansić se vratio islamu u turskoj Sanliurfi, “prijestolnici poslanika”

Nansić je posjetio turistička mjesta u jugoističnoj Türkiye, među kojima je i džamija Dergah u regiji Balikgol u Sanliurfi, za koju se u nekim predajama navodi da je rodno mjesto poslanika Ibrahima, pa se zbog toga i naziva “prijestolnicom poslanika”. Nansić je tokom obilaska džamije Derhah imamu Ibrahimu Onatu iskazao želju da pred njim prouči šehadet i prihvati islam.

R. I.

Srbijanac Đorđe Nansić prihvatio je islam tokom posjete jugoistočnom turskom gradu Sanliurfa.

Nansić je posjetio turistička mjesta u jugoističnoj Türkiye, među kojima je i džamija Dergah u regiji Balikgol u Sanliurfi, za koju se u nekim predajama navodi da je rodno mjesto poslanika Ibrahima, pa se zbog toga i naziva “prijestolnicom poslanika”.

Nansić je tokom obilaska džamije Derhah imamu Ibrahimu Onatu iskazao želju da pred njim prouči šehadet i prihvati islam.

Nakon klanjanja ikindija-namaza u džamiji, Đorđe Nansić je pred mnogobrojnim džematlijama proučio šehadet (svjedočenje) i zvanično prihvatio vjeru islam.

Navodeći da još nije odredio svoje novo ime nakon što je postao musliman, rekao je da se osjeća slobodnim, navodeći da je tražio istinu i našao istinu u Sanliurfi.

Imam džamije Ibrahim Onat poklonio je Đorđu Časni Kur'an, nakon čega su prisutni čestitali.

Stavovi koje zastupaju autori nisu nužno i stavovi uredništva. Nijedan dio ovog izdanja ne smije se umnožavati, kopirati ili na bilo koji način reproducirati i koristiti bez izdavačevog pismenog dopuštenja.

Povezani članci

Šta je Izrael dobio nakon 200 dana agresije na Gazu?

Dan kad je rođeno “Čudovište” iz Loch Nessa

Diverzijom u Glavnoj pošti Sarajevo i BiH bili su odsječeni od svijeta

Drugi maj 1992. godine, bitka svih bitaka