Studentice Fakulteta za kriminalistiku, kriminologiju i sigurnosne studije Univerziteta u Sarajevu koje su veličale ratnog zločinca Ratka Mladića na poziv Aleksandra Vulina odlučile su studij nastaviti u Beogradu, a stipendiju će im dati sama Republika Srbija.

Valentina Vujičić i Slađana Todić na 28. godišnjicu Genocida u Srebrenici, koja je bila 11. jula, veličale su ratnog zločinca Ratka Mladića kao heroja uz poruku na društvenim mrežama koja je glasila: “Neka smo vas pobili”.

Kompletan slučaj prijavljen je najprije Ministarstvu unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, zatim i Tužilaštvu Bosne i Hercegovine, što su Vujičić i Todić okarakterizirale kao lični atak na njih te su ocijenile da su “kao nacionalna manjina ugrožene”.

Iako nisu komentirale dešavanja, ove studentice su istakle kako neće nastaviti školovanje u Sarajevu, a danas su se i zahvalile Aleksandru Vulinu, aktuelnom direktoru Bezbjednosno-informacione agencije (BIA), te predsjedniku bh. entiteta Republika srpska Miloradu Dodiku na, kako su rekle, pruženoj podršci.