Društvo | 11.07.2021.

Klanjana dženaza u Potočarima

Smiraj za duše 19 žrtava genocida

U mezarju Memorijalnog centra Srebrenica - Potočari 11. jula ove godine ukopani su posmrtni ostaci 19 žrtava genocida počinjenog 1995. godine u Srebrenici.

REDAKCIJA

Na kolektivnoj dženazi 11. jula ove godine u mezarju Memorijalnog centra Srebrenica - Potočari, među 19 novoidentifikovanih žrtava konačan smiraj pronašla je i jedna žena - Zilha Delić. U momentu smrti imala je svega 24 godine, javlja Anadolu Agency (AA).

Kako je ranije kazala njena sestra Begija Muratović, Zilha je s mužem krenula preko šume do slobodne teritorije – Tuzle ili Kladnja. Nije htjela sa ženama i djecom u Potočare.

U mezarju Memorijalnog centra Srebrenica - Potočari 11. jula ove godine ukopani su posmrtni ostaci 19 žrtava genocida počinjenog 1995. godine nad Bošnjacima u Srebrenici.

Azmir Osmanović najmlađa je ove godine ukopana žrtva u Memorijalnom centru Potočari. Imao je svega 16 godina kada je likvidiran. Konačan smiraj pronašao je još jedan maloljetnik, Fikret Kiverić. Imao je 17 godina u momentu smrti.

U Memorijalnom centru Srebrenica - Potočari ukopani su i otac i sin Hajro i Jusuf Aljić.

Najstarija žrtva koja je ovog 11. jula našla konačni smiraj u Memorijalnom centru Potočari jeste Husein Kurbašić. U času smrti imao je 63 godine.

Stavovi koje zastupaju autori nisu nužno i stavovi uredništva. Nijedan dio ovog izdanja ne smije se umnožavati, kopirati ili na bilo koji način reproducirati i koristiti bez izdavačevog pismenog dopuštenja.

Povezani članci

Zgrada koju su spalili srpski zločinci

Naoružani tinejdžeri nasumično ubijali svoje vršnjake i nastavnike

Draga majka našega Pejgambera te večeri rodi zrno bisera

Azir Osmanović u UN-u: Međunarodnim priznanjem genocida zaustaviti poricanje, historijski revizionizam i prijetnje nasiljem