Ulazeći u zgradu Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH gdje je imenovano Vijeće ministara BiH, novoimenovani ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine, Nenad Nešić prisutne je pozdravio podižući tri prsta.

Njegovo ponašanje zabilježio je Nebojša Vukanović, koji je u trenutku Nešićevog prolaska snimao razgovor sa Nenadom Grkovićem, poslanikom Za pravdu i red liste Nebojše Vukanovića u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH. Vukanović i Grković su Nešića predstavili kao ˝buduću zvijezdu Vijeća ministara˝, a Vukanović je ˝budućoj zvijezdi˝ dobacio i to da je otišao s Miloradom Dodikom, iako je rekao da neće.

˝Gdje završi treći put˝, pitao ga je Vukanović.

Nešić je na to prvobitno podigao palac, a zatim je poljubio i podigao tri prsta, što predstavlja pozdrav koji vrijeđa nesrpsko stanovništvo Bosne i Hercegovine.

˝Tri prsta diže, kao pravi Srbin˝, komentirao je Vukanović.

˝Bit će zanimljivo danas˝, dodao je Grković.

Inače, Nešić je poslije polaganja zakletve negirao da ima vezu sa kriminalnim miljeom, a pokazao je i Uvjerenje o neosuđivanju od 17. marta 2022. godine. Također, tvrdi da nikada nije koristio Sky niti Anom aplikacije, ističući da ne zna ni kako one izgledaju.

Novi ministar poznat je i po izjavi da Bosnu i Hercegovinu ne osjeća kao svoju domovinu i da je ne priznaje.

Nakon imenovanja za ministra sigurnosti u Vijeću ministara Bosne i Hercegovine, Nešić je istaknuo da će raditi ˝po Ustavu BiH i po Dejtonskom mirovnom sporazumu˝.