S obzirom na to da se snimak pojavio u trenutku kada je Draško Stanivuković plasirao u javnost priču o aferi “Kiseonik”, u kojoj tvrdi da je firma “TGT Tehno Gas”, za koju kaže da je bliska SNSD-u, bez dozvole godinama isporučivala kisik Univerzitetskom kliničkom centru RS-a, gradonačelnik Banje Luke izjavio je kako je objavljivanje snimka (za koji tvrdi da je nastao prije nekoliko godina) baš u ovom trenutku ništa drugo do skretanje pažnje s, kako je naziva, najveće afere u historiji manjeg bh. entiteta, što je, vrlo vjerovatno, tačno.

Kazao je da i je neko od njegovih prijatelja i saradnika koji su jedini bili prisutni u trenutku dok je držao “lekciju jahanja” snimak poslao nekome iz SNSD-a Milorada Dodika, koji nas sve skupa jaše godinama i relevantan je da ocijeni da li je Olga išta naučila.

S jedne strane, dakle, kaubojske scene u režiji PDP-ove mlade nade, a s druge za život opasni potencijalni kriminal u režiji SNSD-a. Ukratko, Divlji zapad u entitetu. Nažalost, neukom svijetu nije teško prodavati bijele bubrege za one prave, a u RS-u recept za njihovo služenje narodu i više je nego jasan – što više nacionalističke priče pomiješati sa separatističkom naracijom, a onda sve to dobro udrobiti u kristalno čistu mržnju. Onda do kraja umlate svijet tvorničkim kisikom. Rezultat je izborna pobjeda, svejedno da li Stanivukovića, koji je srpski nacionalizam lijepo “ušuškao” u antikorupcijsku spiku, ili prekaljenog jahača Milorada Dodika.