Nakon klanjanja dženaze, postavljena je i sergija, a svi koji su željeli, mogli su donirati određena sredstva kao pomoć za narode pogođene zemljotresima.

Sergija je organizovana i u džamiji Behram-begove medrese u Tuzli, a jedna situacija, koju je na svom Facebook profilu podijelio jedan od džematlija, Adnan Ćirić, mnoge je ostavila bez riječi.

Naime, sergija je organizovana nakon džuma namaza, a s obzirom da džumi ne prisustvuju žene, jedna starija žena ušla je u džamiju nakon što su svi izašli, te se obratila Adnanu, rekavši mu da i ona želi dati svoj doprinos u ovoj akciji prikupljanja pomoći.

Kako navodi Ćirić u svojoj objavi, nena mu je prišla i dala mu u maramici zamotan novac, kazavši da on to prvo stavi u džep pa na sergiju. Misleći da se radi o manjoj svoti novca, Ćirić joj je rekao da prilog slobodno stavi na sergiju, međutim kad je otvorio salvetu vidio je da se radi o znatno većoj sumi novca.

“Rekoh joj, majko slobodno stavite misleći stavit će skromnih 5-10 maraka znajući da naši stariji teško preživljavaju. Nena razmota salveticu i kaže meni, ovdje je sinko 1000 KM, to je moj crni fond, to sam štedjela za crne dane ali sam odlučila ovo dati našoj braći i sestrama koji su u potrebi i da ih pomognem. Jedva sam suzdržao suze na te nenine riječi” – napiso je Ćirić.

“To vam govori koliko je srce nas Bošnjaka kako mi volimo pomagati i koliko smo osjetljiv i brižan narod. Molim Uzvišenog Gospodara Allaha Jednog Jedinog da ovoj neni, Majci, Kraljici uveliča njena dobra djela, da joj uveliča imetak, da joj podari lijepo zdravlje, da joj podari najljepše mjesto u Dženetu” – napisao je Ćirić, piše Tuzlainfo.