Vlast u Kantonu Sarajevo jučer je, po ko zna koji put, pred kamerama organizovala vožnju novim sarajevskim tramvajem, saopćeno je danas iz Kantonalnog odbora SDA Sarajevo.

U spektaklu su, dodaju, učestvovale delegacije Vlade KS, Vlade Federacije BiH, državni ministar saobraćaja i komunikacija Edin Forto.

- Ministri i direktori Sarajevom su kružili u radno vrijeme, a resorni ministar Forto u danu kada je ugašen signal javnog servisa Federalne TV - saopćili su iz KO SDA Sarajevo i dodali:

- U ime građana Kantona Sarajevo, sve njih želimo pitati:

Je li projekat nabavke novih tramvaja započet u vrijeme kada je dužnost ministra saobraćaja u Kantonu Sarajevo obnašao Adi Kalem, iz SDA? Zašto u svojoj neskromnoj i hvalisavoj kampanji izbjegavate tu činjenicu?

Zašto nabavka, isporuka i testna faza traju ovako dugo? Godinama?

Jesu li tramvaji kupljeni od novca poreskih obveznika u Kantonu Sarajevo, ili ih je nabavio lično ministar Adnan Šteta, pa se svako mjesec dana pred kamerama voza ulicama Sarajeva?

Ako su tramvaji kupljeni javnim novcem, kako to da ugovori o kupovini i dalje nisu dostupni javnosti? Kako javni poslovi, javne nabavke, utrošak javnog novca, mogu biti tajni?