Irački državljanin iz vatrenog je oružja pobio sve članove svoje porodice, koju je činilo dvanaest ljudi, prije nego što je počinio samoubistvo, navodno zbog finansijskih problema, izvijestilo je iračko Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Ubistvo se dogodilo u okrugu pokrajine Basra, u južnom Iraku, kada je "oko 21:30 otac porodice ubio cijelu svoju porodicu, sastavljenu od dvanaest članova, puškom, a potom počinio samoubistvo", rekao je glasnogovornik ministarstva, general Miqdad Miri.

Naglasio je da prve informacije pokazuju da je do ubistva došlo zbog "finansijskih problema" između članova porodice, ne otkrivajući detalje o spolu ili dobi žrtava.

Miri je naveo da su visoki policijski oficiri i istražitelji tužiteljstva te arapske zemlje izašli na lice mjesta i "pokrenuli opsežnu istragu" kako bi se razjasnili uzroci ubistva, te je naveo da će vlasti "detalje iznijeti kasnije".

Basra, koja se nalazi oko 540 kilometara južno od Bagdada, graniči s Kuvajtom, a većina njezinog stanovništva pripada šiitskom ogranku islama, koji je većina u Iraku.