Podjelom više od 3.000 proizvoda domaćih proizvođača danas je ispred Hoše marketa na Socijalnom u Sarajevu obilježena sedma godišnjica „BH. korpe“, jedinstvenog projekta podrške kampanji „kupujmo domaće“ Hoše komerca, domaćeg maloprodajnog lanca sa najdužom tradicijom u Bosni i Hercegovini.

„I ove godine smo prvog dana ljeta iz naše 'BH. Korpe' zajedno sa mnogobrojnim domaćim brendovima, podjelom proizvoda nagradili podršku koju nam daju građani kupujući domaće. Ovo je sada već tradicionalna promotivna akcija koju već sedmu godinu provodimo sa vodećim domaćim proizvođačima. Ovaj put podijeljeno je daleko najviše proizvoda i možemo reći da su domaći brendovi iskazali do sada najveću zahvalnost potrošačima za povjerenje. Zaista je ovo izvanredan primjer u kojem se vidi da domaći proizvođači rastu i jačaju uz podršku domaćih maloprodajnih lanaca i potrošača“, navode iz kompanije Hoše komerc.

Hoše komerc ove godine obilježava 45 godina uspješnog poslovanja i poznat je po tome što posebno podržava domaće proizvođače. Projekat „BH. korpa“ jedinstven je po tome što već sedam godina bez prestanka, 365 dana u godini pruža podršku domaćim proizvođačima, dajući im poseban promotivni prostor i za tu svrhu specijalno brendirane pozicije. Do sada je po povoljnim akcijskim cijenama iz „BH korpe“ u korpe potrošača otišlo na hiljade artikala više od stotinu domaćih proizvođača.

Projekat „BH. korpa“ Hoše komerc marketa pokrenut je 2017. godine s ciljem dodatnog promoviranja domaćih kvalitetnih brandova, i jedan je od najmasovnijih projekta te vrste. Samo zato jer su se našli u „BH. korpi“, indeks prodaje određenih proizvoda ili marki znao je rasti i do 100 posto.

„'BH. korpa' svakih 15 dana na akciji nudi 5 domaćih proizvoda. Osim što nudi domaće, „BH. korpa“ i svojim izgledom, podsjeća na bogato kulturno nasljeđe Bosne i Hercegovine“, navodi se u saopćenju kompanije Hoše komerc. Prvih nekoliko godina bili su to motivi bosanskih mušebeka, potom šare bosanskog ćilima, a sada su to grafički motivi poznatih prizora i kulturnih spomenika Bosne i Hercegovine.