Stranka demokratske akcije Makedonije (SDA) danas je u Skoplju održala sjednicu Glavnog odbora stranke, u proširenom sastavu, na kojoj se, pored predsjednika SDA Makedonije, gospodina Dželala Hodžića, obratio i Stevo Pendarovski.

"SDA Makedonije je već odlučila da podrži aktuelnog predsjednika države gospodina Pendarovskog, jer je svoj prvi mandat odslužio pošteno, bez ikakvih afera, dok je u svojim politikama i odlukama pokazao inkluzivnost, pažnju prema marginalizovanim zajednicama, od demokratskih vrijednosti, sa posebnim naglaskom na važnost strateških ciljeva, članstvo zemlje u EU i NATO", kažu iz SDA Makedonije

Oni su tokom cijelog mandata Pendarovskog imali smo odličnu komunikaciju i saradnju za unapređenje položaja bošnjačke zajednice, kao i za politike koje su od strateškog interesa za državu.

"Ne sumnjamo da ćemo nastaviti sa odličnom saradnjom i u narednom mandatu gospodina Pendarovskog."

SDA Makedonije uvjerena je u pobjedu Pendarovskog na predstojećim predsjedničkim izborima, kao i u pobjedu proevropskih političkih snaga koje će formirati sljedeću Vladu, nakon parlamentarnih izbora.

Predsjednički i parlamentarni izbore u Sjevernoj Makedoniji su na proljeće. Prvi krug predsjedničkih izbora zakazan je za 24. april, a drugi krug zajedno sa parlamentarnim izborima 8. maja.