Izraelci prisutni na letu rekli su za Channel 14 News da je stjuardesa rekla da putuju za Palestinu više puta, i na italijanskom i na engleskom.

Otprilike pola sata prije nego što je planirano da avion sleti na aerodrom Ben Gurion u centralnom Izraelu, stjuardesa je preko interfona objavila da se avion "približava Palestini".

Neki od putnika na letu progovorili su o najavi, rekli su za Kanal 14, i zamolili osoblje aviona da ispravi najavu ili izvini.
"Nismo (kupovali karte) aviokompanije da bismo se bavili anticionističkim mišljenjima (od letačkog osoblja)", rekao je putnik. “Sve što smo htjeli je (najava) da je Tel Aviv u Izraelu.”

Njihovi zahtjevi su odbijeni, a kabinsko osoblje je optužilo putnike da su napravili smetnju koja je ugrozila sigurnost leta.

Putnik koji govori italijanski bio je iznenađen što je stjuardesa uporno tvrdila tokom razgovora da se Tel Aviv ne nalazi u državi Izrael, već u Palestini.

Stjuardesa koja je objavila destinaciju nije nosila oznaku s imenom, što je onemogućavalo identifikaciju bilo koga po imenu kako bi kasnije putnici uložili žalbu.

Jednoj putnici, koja je pokušala da slika stjuardesu, rečeno je da će biti uhapšena po slijetanju ako napusti svoje sjedište, navodi se u izvještaju Kanala 14.

Ryanair, čije je sjedište u Dublinu, u Irskoj, odbio je odgovoriti na višestruke zahtjeve za komentar Kanalu 14 u vezi s ovom situacijom.

Komentator Kanala 14 Danny Newman pozvao je Izraelce da izbjegavaju korištenje avio kompanije u budućnosti ako Ryanair odbije da se izvini za ovu epizodu.