Njemački industrial metal bend Rammstein nalazi se u teškoj situaciji. Nakon teških optužbi protiv frontmena benda, Tilla Lindemanna, za navodni seksualni napad u Litvaniji, različiti mediji u Njemačkoj otkrivaju da je prošlog utorka menadžment benda Alini Makejevoj zabranio pristup koncertima Rammsteina.

Makejeva je osoba koja je navodno regrutirala mlade žene da ih nakon svirke odvede na privatne zabave frontmena Tilla Lindemanna, gdje su se napadi navodno događali.

Kako prenose njemački mediji, samozvana 'casting director' njemačke grupe i trenutno je u Münchenu, gdje je Rammstein odsvirao dva od četiri koncerta koja će održati na Olimpijskom stadionu.

Val optužbi krenuo je nakon objave videa njemačke YouTuberice Kayle Shyx, kada je izjavila da je Makejeva ta koja kontaktira žene putem društvenih mreža kako bi ih pozvala na koncerte i zabave koje se održavaju nakon njih. Isto tako, Shyx je otkrila da se Ruskinja brine o njima kako bi izgradila povjerenje i potiče ih na konzumaciju alkohola prije nego što ih odvede u privatnu sobu gdje ih čeka Lindemann.

Unatoč njenoj povezanosti s njemačkim bendom, ljudi bliski Rammsteinu ističu da Makejeva nikada nije bila plaćana za saradnju sa bendom. Isto tako, u medijskim je izvještajima opisana kao "asistentica" za koju se kaže da je radila "prvenstveno za Tilla Lindemanna". Naime, na njenim društvenim mrežama može se vidjeti nekoliko fotografija Makejeve i pjevača Rammsteina, iako postoje fotografije iz 2019. na kojima pozira s bubnjarom Christophom Schneiderom i gitaristom Richardom Kruspeom.

Konačno, na njezinim društvenim mrežama se vidi da ruska "casting director" ima nekoliko fotografija s drugim poznatim rock i filmskim zvijezdama, poput Marilyna Mansona, Nicka Cavea ili Johna Travolte, koji su samo neke od slavnih osoba sa kojima se Makejeva družila zahvaljujući svojoj vezi s Lindemannom.