- Dok su svi ostali u Srebrenicu krenuli pješke, biciklima i automobilima ministar u nametnutoj Vladi je ponovo koristio helikopter. Ovaj put s njim je letio i sin Arnel kojeg parlamentarna većina planira imenovati za dopredsjedavajućeg Zastupničkog doma Parlamenta FBiH.

I ponovo je, ponosno, građane pozdravio iz helikoptera putem društvenih mreža. Radi se o očitoj zloupotrebi javnih resursa na koju niko iz Vlade ne reaguje.

Još nam se punudi degutantno i ponižavajuće opravdanje zašto je sin zastupnik sa ocem ministrom u helikopteru.

Naime, Ramo Isak je ovako objasnio zašto je Arnel išao u Srebrenicu službenim helikopterom: "Ja radim 24 sata i uradio sam što nije neko za 20 godina. Pa evo i u vozilima s novinarima koji idu na teren se voze ljudi koji nisu novinari. Gdje to piše ko koga može voziti? Zakon je jasan, ne možeš vozilo koristiti za privatne svrhe, kad ideš u službenu posjetu možeš voziti bilo koga".

Klix je objavio da su Arnelu Isaku u Sarajevu "skinuti šarafi sa automobila zbog čega se smatralo da je njegova sigurnost ugrožena".

Klub SDA zahtijeva da se ovaj slučaj ispita, utvrdi odgovornost za zloupotrebe i hitno zaustavi nezakonito korištenje javnih resursa za potrebe porodičnih druženja.