Vijeće ministara Bosne i Hercegovine danas nije održalo najavljenu sjednicu.  Sat i po nakon zvaničnog termina početka sjednice, iz Službe za informisanje Vijeća ministara BiH je saopćeno da "zbog tehničkih razloga nije održana za danas zakazana 61. redovna sjednica Vijeća ministara BiH". 

Međutim, razlozi su, saznaje Faktor, malo drugačiji.

Prema nezvaničnim informacijama iz Vijeća ministara, ministri se nisu mogli složiti o većini tačaka koje su bile na dnevnom redu pa su zaključili da nema smisla održavati sjednicu zbog nekoliko tačaka. 

Iz ovoga se može zaključiti da je vladajuća koalicija (i dalje) u problemima. 

Na dnevnom redu današnje sjednice, barem onom kojeg je predložila predsjedavajuća Vijeća ministara BiH, Borjana Krišto (HDZ), nije bilo nikakvih zakona ni "zvučnih" imenovanja izuzev imenovanja zamjenika koordinatora za reformu javne uprave, imenovanja članova Radne grupe za izradu Nacrta zakona o zaštiti i otpornosti kritičnih subjekata u institucijama Bosne i Hercegovine, a što je materijal ministra sigurnosti Bosne i Hercegovine Nenada Nešića (DNS), te imenovanja Koordinacionog tijela za uspostavu Zajedničkog tržišta na Zapadnom Balkanu, što je materijal SNSD-ovog ministra Staše Košarca. 

Nakon prošle sjednice Vijeća ministara BiH je upravo Nešić kazao da neće biti nikakvih imenovanja dok ne bude imenovan direktor Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), a njegov prijedlog je da to bude Slobodan Radinković, čemu se protive i HDZ i partneri iz trojke (SDP, NiP i Naša stranka). 

Stoga imenovanje direktora SIPA-e prošli put nije ni uvršteno u dnevni red sjednice Vijeća ministara BiH, a nije ga bilo ni danas.