Mustafa Ružnić (NES), bivši premijer Unsko-sanskog kantona, obznanio je na društvenim mrežama da mu prijeti Halil Bajramović (NiP). 

Bajramović je NiP-ov predsjednik u Unsko-sanskom kantonu, a bio je i federalni zastupnik donedavno, tačnije dok nije pravosnažno osuđen na tri godine zatvora, čime mu je automatski oduzet mandat. On je osuđen zbog počinjenja krivičnog djela obmana pri davanju kredita ili drugih pogodnosti iz člana 268. stav 3. u vezi sa stavom 1. Krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine, kako su ranije prenijeli mediji. 

Ružnić je danas objavio prepisku između, kako navodi, Bajramovića i nepoznate osobe, objavio je Faktor.

- Poštovani predsjednici i sudije Kantonalnog suda u Bihaću, predsjednici i sudije općinskih sudova, glavna tužiteljice i tužioci Kantonalnog tužilaštva USK, ministre MUP-a USK, direktore i OSL MUP USK, doktori koji pišete sumnjive dijagnoze Halilu Bajramoviću i predsjedniče i članovi predsjedništva NiP-a BiH, evo javno vam šaljem na znanje i da vidim sta će ko poduzeti iz svoje nadležnosti, službene dužnosti i važećih zakona BiH.

Spomenuti maleni huškač sa društvenih mreža, onaj koji se osramotio pred čitavom nacijom lažući u kamere i koji prikuplja sve moguće dijagnoze da odgodi odlazak u zatvor, onaj koji je uništio Džehverušu, RadCazin, Sedru..., najavljuje da će mi zgaditi život.

Moj život je, kao i svaki drugi, svetinja i očekujem da kao i život svakog drugog građanina ove zemlje, bude zaštićen na vrijeme.

Nemoj sutra da niste znali - napisao je Ružnić uz priloženu fotografiju Viber prepiske. 

Bajramović je poznat i po incidentu iz marta 2023. godine, kada se javnosti kroz medije obznanjen i video na kojem se jasno vidi kako u liftu sarajevskog hotela Holiday šamara savjetnika premijera USK Sulejmana Samardžića (NES).