Bjegunac od hrvatskog pravosuđa Zdravko Mamić pojavio se sinoć na otvaranju 13. Međunarodnog sportskog simpozija "Simposar" u Sarajevu gdje je premijerno prikazan film o Vahidu Halilhodžiću "Moja istina-Vaha".

Bivši izvršni predsjednik nogometnog kluba Dinamo, sudeći prema fotografijama nastalim na premijeri, srdačno se pozdravio sa premijerom Federacije Nermin Nikšić.

Mamić se nalazi u BiH već šest godina, od kada je iz Hrvatske pobjegao 5. juna 2018., dan uoči izricanja osuđujuće presude pred Županijskim sudom u Osijeku po optužnici koja ga je teretila za izvlačenje 116 miliona kuna (oko 17 miliona eura) iz fudbalskog kluba Dinamo.

Mamić je 6. juna 2018. pravosnažno osuđen na šest i po godina zatvora, a krivima su proglašeni i njegov brat, Zoran Mamić, bivši direktora Dinama Damir Vrbanović i poreznik Milan Pernar.

Pitanje koje se nameće jeste šta radi premijer FBiH u društvu sa osuđenim kriminalcem? Nije na odmet podsjetiti da bi vlasti trebale provoditi zakone i kriminalce smjestiti gdje im je mjesto. Ali valjda će doći vrijeme kada će se družiti na mjestima gdje pripadaju.