Iako su nam njegovi stavovi daleki poput kraja pandemije, jer su uglavnom plitki, populistički i neduhoviti poput Enisa Bešlagića, ponekad angažirani režiser i jedan od osnivača Naše stranke i pogodi u svojim razmišljanjima na Twitteru.

“Predizborni skupovi pojedinih stranaka koji su rasadnik zaraze (skupovi, a ne stranke, op. a.), mimo svih epidemioloških mjera, najbolje pokazuju neodgovornost onih koji žele povjerenje građana. Svaki takav skup sve govori o toj partiji, njenim liderima i aktivistima. Trebaju krivično odgovarati”, napisao je komesarski odrešito Mustafić 29. oktobra ove godine.

Dok je tipkao, vjerovatno nije mislio na predizborne derneke koalicijskih partnera iz Naroda i pravde, ali ako želi zadržati mrvu dosljednosti i vjerodostojnosti, onda bi Mustafić trebao napisati koju o tome misli li da postizborni dernek Bh. bloka u Mostaru, na kojem su članovi Naše stranke i SDP-a pocupkivali, poput Nermina Nikšića dok priča o selefijama, govori sve o tim partijama, njenim liderima i aktivistima. Trebaju li i oni krivično odgovarati?

Dok su se Predrag Kojović, Irma Baralija, Srđan Mandić i ostali zalijevali šampanjcem slaveći tijesnu pobjedu u jednoj mostarskoj općini, prekršili su sve propisane epidemiološke mjere u jeku pandemije koja svaki dan odnese pedesetak života. Mostarski “sevdah reunion” trajao je do kasno uvečer, u objektu je bilo mnogo više ljudi nego što je dozvoljeno, niko nije nosio masku, nije držana distanca... Posla je možda bilo i za socijalne radnike jer su primijećene trudnice kako konzumiraju alkohol.

Da su alternativa kakvom se predstavljaju i visoko moralni onako kako o sebi i njima Mustafić misli, podnijeli bi ostavke zbog krivične odgovornosti. Ali, kladimo se da to neće uraditi niti će Mustafić više ikad spomenuti epidemiju. Ni na Twitteru ni bilo gdje drugo, osim kada simpatizeri stranke koju je osnovao napišu još kakvu apelaciju protiv mjera Kriznog štaba FBiH.