Udruženje Pomozi.ba nani i dedi Ajši i Fadilu Memiševiću, koji su prvu noć ramazana pretučeni i opljačkani u svojoj kući u Višegradu, namirilo je novac koji su čuvali za dženazu, a koji im je otuđen.

Zajedno s našim košarkašem Jusufom Nurkićem donirali su im 7.000 KM (uplaćeno na račun), baš onoliko koliko im je oduzeto. Iako su, kako je objavljeno na njihovoj Facebook stranici, htjeli donirati i više, ovi skromni ljudi ništa drugo nisu htjeli prihvatiti, ali su im zato obećali podršku i pomoć kad god im zatreba.

"Materijalna šteta i novac koji im je nadoknađen su u ovoj priči najmanje bitni, jer su nana i dedo doživjeli tešku traumu koju će pamtiti do kraja života i sa kojom neće biti lako živjeti, ali nadamo se da smo im na ovaj način barem malo vratili vjeru u ljude", poruka je iz Pomozi.ba.

Podsjetimo, u kuću bračnog para upao je, barem je tako nadležni organ utvrdio, nepoznata osoba, teško ih pretukla, vezala i ukrala oko 7.000 KM ušteđevine. Nakon napada dvoje staraca prebačeno je na sarajevski KCUS gdje su se dugo oporavljali od teških ozljeda.

Nakon hapšenja zbog sumnje da je napao i opljačkao Memiševiće, na slobodu je pušten Bojan Prodan, osoba koja je i ranije imala nasilna razbojništva, a kojeg je fočanska policija uhapsila istu noć. Nakon što je proveo 24 sata iza rešetaka, Prodan je, po naredbi tužioca koji rukovodi istragom, pušten.