21.52: U noćašnjem ruskom raketnom napadu na selo Donets u okolini Harkova ubijene su dvije osobe, uključujući sedmogodišnje dijete. Civilna zaštita spasila je iz ruševina jednu osobu.

21.42: Kao i u prvim danima rata, i danas je zabilježen ukrajinski traktor u akciji. Ovaj put odvukao je tenk T-80U. Vremena se mijenjaju, neki su na traktorima bježali, drugi na njima odvlače neprijateljske tenkove. 

21.15: Prema još nepotvrđenim inofrmacijama, Putin je odlučio da zabrani izvoz proizvoda i sirovina van Ruske Federacije najmanje do 2023. godine.

21.01: U saopćenju Zbigniewa Rau, ministra vanjskih poslova Poljske, navedeno je da su vlasti Republike Poljske, nakon konsultacija između predsjednika i vlade, spremne smjesta i besplatno rasporediti sve svoje avione MIG-29 u zračnu bazu Ramstein i staviti ih na raspolaganje vladi Sjedinjenih Američkih Država.

Istovremeno, Poljska traži od Sjedinjenih Američkih Država da im dostave rabljene avione s odgovarajućim operativnim sposobnostima. Poljska je spremna odmah utvrditi uslove nabavke aviona.

Poljska vlada također traži od drugih NATO saveznika – vlasnika aviona MIG-29 – da djeluju na isti način.